Pret beton amprentat pe m2: Oferta pret in 2024

Betonul amprentat este o alegere populară pentru pavajul exterior datorită durabilității și versatilității sale. Cu toate acestea, preț beton amprentat variaza în funcție de diferiți factori. Este important să cunoașteți costurile înainte de a vă angaja într-un proiect din beton amprentat, pentru a vă asigura că rămâne în limita bugetului.

Prețurile betonului amprentat pot varia în funcție de designul ales, de dimensiunea spațiului de acoperit și de complexitatea procesului de instalare. În plus, materialele folosite și manopera profesională pot afecta și costul final. Înainte de a începe orice proiect de beton amprentat, este indicat să obțineți mai multe oferte și să comparați prețurile.

Preturi pe metru patrat pentru beton amprentat

Prețul betonului amprentat poate varia în funcție de diferiți factori. Unul dintre principalele aspecte de luat în considerare este costul pe metru pătrat, care variază de obicei între 150 și 250 de lei

Locatie geografica

Localizarea geografică poate influența semnificativ prețul betonului amprentat pe metru pătrat. În unele regiuni, costurile pot fi mai mari din cauza disponibilității limitate a materialelor sau a costurilor crescute cu forța de muncă. Pe de altă parte, în zonele în care există o concurență mai mare între furnizori, este posibil să se găsească prețuri mai mici.

Design și complexitate

Pe lângă amplasarea geografică, designul și complexitatea proiectului pot afecta și prețul final al betonului amprentat. Dacă sunt necesare un design personalizat sau modele mai complicate, acest lucru poate crește costul total. La fel, daca exista elemente suplimentare precum borduri decorative sau detalii deosebite, acest lucru poate influenta si pretul.

Iată o listă cu câteva exemple de prețuri de beton amprentat pe metru pătrat în funcție de suprafață:

 • 20 m2: Între 2000 € și 2500€
 • 30 m2: Între 2000 € și 3000 €
 • 50 m2: Între 3000 € și 4000 €
 • 100 m2: Între 4000 € și 4500 €
 • 200 m2: Între 6000 € și 8000 €
 • 500 m2: Între 15000 € și 20000 €

Este important de reținut că aceste prețuri sunt aproximative și pot varia în funcție de factorii menționați mai sus.

Factori suplimentari de luat în considerare

În afară de locație, design și complexitate, există și alți factori care pot influența prețul betonului amprentat pe metru pătrat. Unii dintre acești factori includ:

 • Accesibilitatea șantierului: În cazul în care șantierul unde se va executa lucrarea este greu de accesat, acest lucru poate crește costurile din cauza necesității de a folosi echipamente speciale sau forță de muncă suplimentară.
 • Pregătirea solului: Dacă terenul trebuie pregătit înainte de turnarea betonului, acest lucru poate afecta și prețul final.
 • Întreținere: Deși nu influențează direct costul pe metru pătrat, este important să luăm în considerare cheltuielile viitoare legate de întreținerea betonului amprentat.

Materiale folosite pentru beton amprentat

Betonul amprentat este o alegere populară pentru pavaje și alte structuri datorită durabilității și esteticii sale. Pentru realizarea acestui tip de suprafata se folosesc diverse materiale care indeplinesc functii specifice. Principalele materiale utilizate la instalarea betonului amprentat sunt descrise mai jos.

Beton + fibra de polipropilena

Betonul este un amestec compus din ciment, apă și agregate care servește drept bază pentru betonul amprentat. Este esențial să existe un amestec adecvat pentru a garanta rezistența și durabilitatea pavajului.

Pentru a îmbunătăți în continuare proprietățile betonului, se adaugă fibră de polipropilenă. Această fibră acționează ca o armătură, crescând rezistența la tracțiune a materialului și reducând formarea de fisuri. Acest lucru este deosebit de important în zonele în care există schimbări bruște de temperatură sau posibile solicitări mecanice.

plasă

Înainte de turnarea betonului pe terenul pregătit, la suprafață se așează o plasă metalică. Această plasă este formată dintr-o plasă de oțel a cărei funcție principală este de a arma betonul și de a distribui uniform sarcinile.

Plasa previne apariția fisurilor sau a deformărilor pe suprafața pavajului prin absorbția unei părți din solicitarea generată de trafic sau de condițiile meteorologice nefavorabile. În plus, ajută la menținerea integrității structurale a pavajului pe durata vieții sale utile.

Coloranți și agenți de eliberare

Unul dintre aspectele distinctive ale betonului amprentat este capacitatea sa de a prelua diferite culori și texturi. Pentru a realiza acest lucru, se folosesc coloranți care sunt adăugați la amestecul de beton în timpul procesului de instalare.

Acești coloranți permit crearea unei game largi de tonuri și efecte vizuale, adaptându-se la gusturile și stilurile arhitecturale. În plus, sunt utilizați agenți de desfacere a mucegaiului, care sunt produse chimice aplicate pe matrițele utilizate pentru ștanțarea betonului. Acești agenți de deblocare împiedică materialul să adere la matrițe, făcându-l mai ușor de îndepărtat fără a deteriora suprafața pavajului.

Rășină epoxidică sau lacuri de etanșare

Odată ce betonul amprentat s-a uscat complet, se aplică un strat de protecție pe suprafață pentru a prelungi durata de viață a acestuia și pentru a-i îmbunătăți aspectul. Două opțiuni comune sunt rășina epoxidică sau lacurile de etanșare.

Rășina epoxidică este o substanță chimică clară care creează o acoperire puternică pe betonul amprentat.

Beton amprentat

Factori care influențează costul betonului amprentat

Alegerea de a folosi beton amprentat pentru a pava o suprafață poate fi o opțiune excelentă datorită durabilității și esteticii sale. Cu toate acestea, este important să luați în considerare factorii care pot influența costul final al acestui tip de material.

Suprafața totală de acoperit

Unul dintre principalii factori care afectează direct prețul betonului amprentat este suprafața totală care trebuie acoperită. Cu cât suprafața de asfaltat este mai mare, cu atât este mai mare cantitatea de material necesară și, prin urmare, costul va crește proporțional. Este important să țineți cont de dimensiunile spațiului pentru a putea calcula cu exactitate cât poate costa această lucrare.

Tipul de model sau design ales

Tipul de model sau design selectat poate influența și costul betonului amprentat. Unele modele mai complexe sau detaliate pot necesita muncă suplimentară și materiale speciale, care ar putea crește prețul. Pe de altă parte, modele mai simple sau modele standard ar putea duce la un cost mai mic.

Calitatea si cantitatea materialelor folosite

Calitatea si cantitatea materialelor folosite sunt aspecte importante de luat in considerare la calcularea pretului betonului amprentat. Folosirea materialelor de înaltă calitate va asigura un rezultat de lungă durată și rezistent, dar poate crește și costul inițial. În plus, cantitatea necesară va depinde de grosimea dorită a stratului de beton ștanțat.

Pregatirea prealabila a terenului

Înainte de aplicarea betonului amprentat, este esențial să pregătiți corect terenul. Aceasta presupune nivelarea suprafeței, îndepărtarea oricăror obstacole sau vegetație și asigurarea că solul este compact și stabil. Pregătirea preliminară a terenului poate necesita lucrări suplimentare, cum ar fi excavarea sau umplerea, care ar putea crește costul total al proiectului.

Finisaje suplimentare

Pe lângă betonul amprentat în sine, poate doriți să luați în considerare finisaje suplimentare pentru a îmbunătăți și mai mult aspectul și funcționalitatea pavajului dumneavoastră. Acestea pot include sigilii de protecție, nuanțe sau culori speciale și chiar iluminare integrată. Fiecare dintre aceste finisaje suplimentare va avea un cost suplimentar de luat în calcul la calcularea prețului final.

Imitatie lemn de beton imprimat pret si avantaje

Lemn imitatie beton imprimat: pret si avantaje

Betonul amprentat este o alegere populară pentru pavarea zonelor exterioare datorită durabilității și versatilității sale. Una dintre cele mai interesante variante este betonul imprimat imitatie de lemn, care ofera aspectul cald si natural al lemnului real fara dezavantajele asociate.

Pret imitatie lemn imprimat beton

Când vine vorba de costul betonului amprentat , este important să rețineți că acesta poate varia în funcție de diferiți factori, cum ar fi dimensiunea suprafeței care trebuie asfaltată, complexitatea designului și locația geografică. Totuși, în general, prețul pe metru pătrat variază între 40 și 100 de euro.

Important, acest interval de preț poate fi semnificativ mai mic în comparație cu utilizarea lemnului real pentru a pava o suprafață similară. Imitația de lemn cu beton amprentat oferă o alternativă mai economică fără a compromite estetica sau calitatea.

Matrite

Beton amprentat vertical: considerații și costuri

Betonul amprentat vertical este o alegere populară pentru a adăuga o notă estetică pereților exteriori ai clădirilor și structurilor. Spre deosebire de betonul amprentat convențional, care este utilizat pe suprafețe orizontale precum terase și trotuare, betonul amprentat vertical este aplicat vertical. În această secțiune, vom explora câteva considerații și costuri importante asociate cu betonul amprentat vertical.

Costul betonului amprentat vertical pe metru pătrat

Costul betonului amprentat vertical pe metru pătrat poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori. În general, intervalul de preț este între 50 și 100 de euro pe metru pătrat.

Cu toate acestea, este important de reținut că acestea sunt doar estimări generale și pot varia în funcție de locația geografică și de alți factori specifici proiectului.

Factori care influențează costurile

Mai mulți factori pot influența costurile betonului amprentat vertical:

 1. Complexitatea instalării : Instalarea betonului amprentat pe suprafețe verticale poate fi mai complicată decât suprafețele orizontale din cauza gravitației și a necesității de a lucra cu unelte speciale pentru a asigura o aplicare uniformă. Acest lucru poate crește costurile totale ale proiectului.
 2. Design personalizat : Dacă doriți un design personalizat sau detalii suplimentare pe peretele dvs. de beton amprentat, acest lucru poate crește și costurile. Proiectele complexe pot necesita mai mult timp și abilități specializate, ceea ce are un impact direct asupra prețului final.
 3. Finisaje și texturi : Finisajele și texturile suplimentare, cum ar fi imitația de piatră sau cărămidă, pot adăuga costuri suplimentare proiectului. Aceste finisaje necesită tehnici speciale de aplicare și materiale specifice care pot crește costul pe metru pătrat.

Considerații importante

Înainte de a decide să utilizați beton amprentat vertical pe pereții dvs. exteriori, este important să luați în considerare următoarele:

 • Betonul amprentat vertical poate oferi un aspect unic și de lungă durată pereților exteriori ai proprietății dumneavoastră.
 • Este esențial să angajați profesioniști cu experiență în instalarea betonului amprentat vertical pentru a asigura rezultate optime.
 • Ar trebui să țineți cont de costurile totale ale proiectului, incluzând nu numai costul materialului, ci și cheltuielile legate de pregătirea zonei și orice lucrări suplimentare necesare.

Cât costă repararea betonului amprentat?

Repararea betonului amprentat poate implica costuri diferite, in functie de tipul de problema care trebuie rezolvata. Vă prezint aici o estimare pe baza informațiilor găsite:

Dificultatea reparației

Pretul pentru repararea betonului amprentat poate varia in functie de dificultatea problemei de rezolvat. Dacă reparația este complexă și necesită lucrări mai specializate, costul poate varia între 20 și 60 de euro pe metru pătrat.

Reparațiile simple, cum ar fi micile fisuri sau petele de suprafață, pot avea un preț mai mic, în timp ce problemele mai grave sau mai extinse pot necesita o investiție mai mare. Este important de reținut că aceste prețuri sunt doar estimative și pot varia în funcție de locul în care vă aflați și de profesioniștii angajați.

Mod de casă

Dacă decideți să vă asumați singur sarcina de a repara betonul amprentat folosind produse de construcție disponibile în magazinele de specialitate, puteți economisi niște bani. Cu toate acestea, ar trebui să luați în considerare că acest lucru implică și anumite riscuri și limitări.

Costul pentru efectuarea unei reparații la domiciliu poate fi între 15 și 65 de euro, în funcție de dimensiunea zonei afectate și de materialele folosite. Este important să ne amintim că nu toate problemele pot fi rezolvate eficient folosind această abordare DIY.

Câteva considerații suplimentare atunci când optați pentru o reparație DIY includ:

 • Experiență: Dacă nu aveți experiență anterioară în lucrări de construcții sau reparații, puteți întâmpina dificultăți și puteți obține rezultate mai puțin satisfăcătoare.
 • Rezultate de lungă durată: Deși puteți obține o soluție temporară, reparațiile la domiciliu s-ar putea să nu fie la fel de lungă ca cele efectuate de profesioniști cu experiență.
 • Garanție: Când efectuați singur reparația, este posibil să nu aveți acces la nicio garanție în cazul în care apar probleme suplimentare.

Întreținerea betonului tipărit: sfaturi și costuri

Menținerea betonului amprentat este esențială pentru a-și păstra aspectul original și pentru a-i prelungi durata de viață utilă. Mai jos sunt câteva sfaturi importante de reținut, precum și costurile asociate cu acest tip de întreținere.

Pret intretinere

Pretul intretinerii betonului tiparit pe metru patrat variaza intre 10 si 20 de euro. Acest cost poate varia în funcție de mai mulți factori, precum dimensiunea suprafeței acoperite și produsele utilizate pentru întreținere.

Sfaturi de întreținere

 1. Curățare regulată: este important să curățați în mod regulat betonul amprentat pentru a îndepărta murdăria, petele și reziduurile care se pot acumula în timp. Se recomanda folosirea unui furtun de apa sub presiune sau a unei perii cu detergent slab pentru a asigura o curatare eficienta fara a deteriora suprafata.
 2. Etanșarea: Etanșarea este un alt aspect cheie în menținerea betonului amprentat. Aplicarea din când în când a unui etanșant va ajuta la protejarea suprafeței de eventualele daune cauzate de umiditate, razele UV și alte elemente externe. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la menținerea culorii și strălucirii originale.
 3. Evitați scurgerile de substanțe chimice: Pentru a evita deteriorarea betonului amprentat, este important să evitați scurgerile de substanțe chimice corozive sau acide pe suprafață. Dacă o vărsare are loc accidental, aceasta trebuie curățată imediat pentru a preveni cauzarea de pete permanente.
 4. Protecție împotriva obiectelor ascuțite: Este recomandabil să evitați utilizarea obiectelor ascuțite, cum ar fi cuțite sau unelte ascuțite, pe suprafața betonului imprimat. Aceste obiecte pot zgâria sau deteriora stratul protector și pot compromite integritatea pavajului.
 5. Reparații minore: Efectuarea reparațiilor minore la timp poate ajuta la prevenirea cheltuielilor majore în viitor. Dacă sunt detectate mici fisuri sau zone uzate, este important să le reparați imediat pentru a preveni răspândirea lor și cauzarea unor daune suplimentare.

Costurile de întreținere

Costurile de întreținere pot varia în funcție de dimensiunea suprafeței acoperite și de produsele utilizate. Pe lângă costul inițial pe metru pătrat pentru întreținere, ar trebui luați în considerare și alți factori, cum ar fi cât de des se efectuează întreținerea regulată.

Este important de menționat că investiția în întreținerea corespunzătoare a betonului amprentat poate ajuta la prevenirea problemelor viitoare și la prelungirea duratei acestuia.

Cum se instalează beton amprentat

Cum se instalează beton amprentat?

Instalarea betonului amprentat necesită o pregătire adecvată a terenului înainte de începerea procesului. Este important să se efectueze gradarea și compactarea corespunzătoare pentru a asigura o bază solidă pe care să se așeze betonul.

Pregătirea terenului

Înainte de aplicarea betonului, este necesar să vă asigurați că solul este curat și fără obstacole. Aceasta include îndepărtarea oricărei vegetații, roci slăbite sau resturi care pot interfera cu instalarea.

Odată curățat, solul trebuie nivelat folosind unelte precum nivele laser sau rigle pentru a asigura o suprafață uniformă. După nivelare, se efectuează compactarea solului pentru a asigura o bază fermă și stabilă. Acest lucru se poate face folosind o rolă de rulare sau o placă vibrantă.

Aplicarea betonului

Odată ce terenul este pregătit corespunzător, se aplică un strat de bază de beton. Acest strat va oferi structura și rezistența primară necesare pentru a susține greutatea și sarcinile zilnice.

După aplicarea stratului de bază, designul dorit este imprimat pe betonul proaspăt. Pentru a realiza acest lucru, se folosesc matrițe speciale care creează texturi și modele pe suprafața betonului. Aceste matrițe pot simula diferite materiale precum piatra, cărămidă sau țiglă.

Scule și finisaje

În timpul procesului de imprimare a betonului ștanțat, instrumente speciale, cum ar fi mistrii flexibile și role de texturare, sunt folosite pentru a asigura un finisaj neted și de lungă durată.

În plus, coloranții pot fi adăugați în beton pentru a crea diferite nuanțe pentru un aspect mai personalizat. Acești coloranți sunt amestecați cu betonul înainte de aplicare.

Odată ce designul este imprimat și betonul s-a întărit, se efectuează un proces de etanșare pentru a proteja suprafața și a îmbunătăți rezistența acesteia la agenții externi precum umiditatea, razele UV și pete.

Avantajele betonului amprentat

Utilizarea betonului amprentat are mai multe avantaje:

 • Durabilitate: Betonul amprentat este puternic și durabil, făcându-l ideal pentru zonele cu trafic intens sau expunerea constantă la condiții meteorologice nefavorabile.
 • Versatilitate: Sunt disponibile o gamă largă de modele și culori, permițându-i să fie adaptat la diferite stiluri arhitecturale și preferințe personale.
 • Întreținere ușoară: betonul amprentat este ușor de curățat și întreținut în comparație cu alte materiale precum lemnul sau cărămida.

Concluzie pret beton amprentat

Pe scurt, prețul betonului amprentat poate varia în funcție de diferiți factori. În primul rând, prețurile pe metru pătrat se pot modifica în funcție de locația geografică și cererea locală. În plus, materialele folosite în instalație afectează și costul final. Alți factori de luat în considerare sunt designul și modelul ales, precum și caracteristicile suplimentare precum imitația lemnului sau aplicațiile verticale.

Este important de reținut că întreținerea și reparațiile regulate pot influența și costurile pe termen lung. Urmând sfaturile de întreținere adecvate și efectuând reparații în timp util, puteți prelungi durata de viață a betonului amprentat și puteți evita cheltuielile inutile.

Daca va ganditi sa montati beton amprentat, este indicat sa solicitati mai multe oferte pentru a compara preturile si serviciile oferite de diferiti furnizori. De asemenea, este important să vă consultați cu profesioniști calificați care vă pot oferi sfaturi de specialitate cu privire la opțiunile disponibile și vă pot ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Suna 0753688062
Scroll to Top