Placă de beton în jurul piscinei: tipuri de plăci, preț

Placă de beton
Beton amprentat

Pentru a îmbunătăți partea estetică a piscinei dvs., trebuie să vă gândiți la acoperire. De exemplu, turnarea unei Placă de beton în jurul piscinei: tipuri de plăci, preț în jurul piscinei va fi o idee foarte bună, deoarece are multe avantaje în această privință. Să vedem mai multe detalii în cele ce urmează.

Ce este o placă de beton în jurul piscinei?

Prin definiție, o placă de beton în jurul unei piscine este un tip de acoperire care este așezată în jurul piscinei. Scopul său este, de obicei, de a înfrumuseța vederea exterioară a casei dvs. și de a proteja piscina de murdărie. Este un tip de acoperire foarte vechi, dar folosit și solicitat de mulți oameni în zilele noastre. Acest lucru, datorită multiplelor sale caracteristici și beneficii. Pe de altă parte, facilitează accesul la piscină și este foarte ușor de întreținut. În plus, ușurința sa de întreținere se numără printre numeroasele sale caracteristici.

Care sunt caracteristicile unei plăci de beton în jurul unei piscine?

Având în vedere utilizarea frecventă a plăcii de beton pentru împrejurimile piscinei în zilele noastre, se poate concluziona că este dotată cu multe caracteristici. Acestea includ:

Prin definiție, o placă de beton în jurul unei piscine este un tip de acoperire care este așezată în jurul piscinei. Scopul său este, de obicei, de a înfrumuseța vederea exterioară a casei dvs. și de a proteja piscina de murdărie. Este un tip de acoperire foarte vechi, dar folosit și solicitat de mulți oameni în zilele noastre. Acest lucru, datorită multiplelor sale caracteristici și beneficii. Pe de altă parte, facilitează accesul la piscină și este foarte ușor de întreținut. În plus, ușurința sa de întreținere se numără printre numeroasele sale caracteristici.

 • Estetica sa: cu un pavaj în jurul piscinei, aveți posibilitatea de a potrivi culorile cu piscina. Acest lucru oferă un aspect vizual foarte plăcut din punct de vedere estetic și atractiv.
 • Ușurința sa de întreținere: pentru a curăța o placă de beton, nu se pune problema de a depune prea mult efort. Într-adevăr, puteți folosi doar un mop și apă pentru a-i reda claritatea.
 • Rezistența sa: este un tip de acoperire care are o bună rezistență la uzură în timp. Într-adevăr, este rezistent atât la vreme rea, cât și la șocuri violente. Acest lucru îi permite, de asemenea, să aibă o durată lungă de viață.
 • Varianta sa de modele: o placă de beton vă permite să aveți diferite tipuri de finisaje, amestecându-le, veți obține un rezultat complet unic. În plus, veți putea beneficia de finisaje care au un caracter antiderapant. Reducând astfel riscul de alunecare la ieșirea din piscină.
 • Impermeabilizarea sa: acest caracter al pavajului din jurul piscinei, asigură că durează foarte mult timp. Trebuie doar să vă asigurați că ați folosit produsele potrivite în timpul construcției sau în timpul curățării.
 • Izolarea termică bună: această acoperire va limita perfect transferul de căldură.

Care sunt avantajele placă de beton fata de lemn sau travertin?

Betonul nu este singurul tip de acoperire pentru contururile unei piscine. Într-adevăr, există o mulțime de ele. Cu toate acestea, placa de beton oferă mai multe avantaje, spre deosebire de lemn sau travertin, de exemplu.

Prin urmare, acestea sunt mai apreciate în comparație cu lemnul sau travertinul deoarece:

 • Acestea oferă o rezistență mai bună: indiferent de tipul de placă pe care îl alegeți pentru marginile piscinei, aceasta va fi întotdeauna mai puternică decât lemnul. Acest lucru se datorează faptului că betonul este un material puternic și durabil în natură.
 • Ele sunt mai imobile decât lemnul: atunci când o placă turnată este deja uscată, nu se poate mișca sau distruge în niciun caz. Pe de altă parte, pădurea poate disocia și distruge cu ușurință proiectul.
 • Acestea oferă o rezistență mai bună decât lemnul: placa de beton este perfect rezistentă la intemperii, deci nu este nevoie să vă faceți griji în timpul iernii. Acest lucru se datorează faptului că nu va fi deteriorat de apa de ploaie.
 • Acestea vă oferă posibilitatea personalizării: spre deosebire de lemn sau travertin, placa de beton este foarte versatilă. De fapt, îl puteți instala în funcție de gusturile și nevoile dvs., deoarece se adaptează tuturor modelelor.

Ce tip de placă de beton ar trebui să aleg?

Atunci cand vrei sa conturezi piscina, trebuie sa te asiguri intotdeauna ca faci cea mai buna alegere posibila. Într-adevăr, există mai multe tipuri de pavaj din beton și fiecare dintre ele are un rezultat particular. Intr-un efort de a va ajuta sa alegeti un tip de placa de beton care sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra, am facut o descriere a unora dintre acestea.

Beton amprentat

Poate fi numit și beton de amprentă și constă în imprimarea oricărei amprente pe beton proaspăt, pentru a imita un model. Foarte economic și ușor de întreținut, betonul amprentat este perfect potrivit pentru amenajarea peisagistică în aer liber. Prin urmare, este printre cele mai bune tipuri de plăci pe care le puteți alege pentru împrejurimile piscinei.

În plus, chiar și punerea sa în aplicare nu necesită prea mult. De fapt, tot ce trebuie să faceți este să urmați acești pași principali:

 • Pregătirea terenului: este vorba de eliminarea imperfecțiunilor (murdărie, lovituri, găuri etc.) și delimitarea zonei. Acest lucru este pentru a nu depăși limitele și a avea probleme.
 • Turnarea plăcii de beton: puteți utiliza un mixer de beton pentru a face betonul.
 • Aplicarea mucegaiului: Matrițele trebuie așezate înainte ca betonul să se usuce și trebuie îndepărtate ceva timp după aceea. Asta este, înainte de uscare completă.

Beton dezactivat

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de beton dezactivat. Este un tip de pavaj care este realizat cu scopul de a da un aspect decorativ de pietriș. Este deosebit de popular pentru zonele de piscină datorită caracterului său antiderapant. Acesta din urmă vă permite să limitați cât mai mult riscul de alunecare atunci când ieșiți din piscină.

Este foarte simplu de instalat și urmează anumiți pași importanți.

 • Pregătirea zonei: La fel ca alte lucrări, este important să începeți cu pregătirea terenului. Este de fapt un pas care constă în punerea terenului într-o stare de a primi betonul.
 • Turnarea plăcii.
 • Curățarea plăcii pentru a obține rezultatul betonului spălat: procesul trebuie făcut la aproximativ 24 de ore după turnarea plăcii. Se recomandă utilizarea unui pulverizator de înaltă presiune pentru a scoate agregatele de pe suprafață și pentru a obține rezultatul estetic dorit.
beton dezactivat

Beton netezit

De asemenea, puteți alege acest tip de beton pentru conturul piscinei dvs., deoarece oferă multe avantaje. Nu numai că este ușor de întreținut, deoarece necesită doar un mop și apă, dar este, de asemenea, foarte ușor de instalat. Aplicarea sa urmează aceiași pași ca și instalarea betonului amprenetat și spălat. Cu toate acestea, atunci când turnați beton proaspăt, utilizați un flotor și un dispozitiv de îndreptare pentru a-l face să pară neted.

De ce să alegeți un pavaj peste o altă acoperire pentru puntea piscinei?

Având în vedere faptul că un pavaj oferă mult mai multe avantaje decât alte acoperiri de punte pentru piscină, cel mai bine este să îl alegeți. Într-adevăr, pavajul vă asigură că spațiul dvs. în aer liber și piscina dvs. sunt absolut curate. În plus, natura sa antiderapantă garantează siguranța prin limitarea riscului de alunecare.

În plus, pavajul are o bună izolare termică, permițând limitarea transferului de căldură. Spre deosebire de alte acoperiri, pavajul este ușor de curățat și asigură o durată lungă de viață. Practic, putem spune că, cu o pardoseală pavată, veți beneficia de siguranță, confort, durabilitate și estetică în același timp.

Suna 0753688062
Scroll to Top