Intretinere beton amprentat

intretinere beton amprentat

Betonul amprentat este un strat de construcție care are o mare rezistență și o durabilitate mare, dar, chiar și așa, ca orice material din sector, are nevoie de intretinere beton amprentat

Acest lucru va ajuta ca acoperirea să rămână în condiții perfecte și să-și păstreze calitățile tehnice pentru mult timp. În această știre, îți vom oferi cele mai bune sfaturi pentru curățarea betonului imprimat.

Chei generale pentru intretinere beton amprentat

Betonul amprentat este o tehnică de pavare foarte utilizată, atât în spații private cât și publice. Suprafața sa este ștampilată cu un design, care poate fi de mai multe tipuri, pe care, de exemplu, se poate acumula orice tip de pete și murdărie.

Cu toate acestea, deși este un material extrem de robust, betonul amprentat necesită îngrijire specială pentru a-și menține strălucirea și aspectul curat pentru o perioadă mai lungă de timp.

În continuare, îți oferim o serie de sfaturi pentru a ști cum să curăți betonul imprimat în mod corespunzător.

1. Curățenie generală

Pentru o curățare generală a pavajului de beton amprentat, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îndepărtezi toate obiectele care sunt pe el. Apoi, poți proceda la aspirarea sau măturarea, folosind un produs adecvat pentru pavaj. Nu folosi niciodată produse chimice puternice sau abrazive, deoarece ai putea deteriora ștampila betonului.

2. Curățare profundă

Odată ce ai îndepărtat toată murdăria de suprafață, este necesar să procedezi la o curățare mai profundă pentru a elimina petele mai rezistente. Pentru asta, trebuie să faci o soluție amestecând apă și detergent ușor, și să o aplici pe întregul paviment cu un burete. Apoi, freacă ușor până când pata dispare și, în final, clătește cu apă curată.

3. Pete speciale

Pentru a elimina pete speciale, cum ar fi cele de ulei sau vopsea, trebuie să utilizați un produs de curățare specific pentru tipul de pată pe care doriți să o eliminați. Aplicați produsul pe pată și lăsați-l să acționeze câteva minute, apoi clătiți cu apă curată sau cu detergenți mai puternici, profesioniști.

4. Pete de graffiti

Pentru a elimina petele de graffiti, trebuie să utilizați un produs specific pentru acest tip de pete care acționează într-un mod mai convingător împotriva lor. Astfel, vă sfătuim să aplicați produsul pe pată și să lăsați să acționeze câteva minute, apoi să clătiți.

5. Prevenirea petelor

Pentru a preveni petele pe pavajul de beton amprentat, este necesar să-l protejați cu un sigilant. Sigilantul ajută la respingerea murdăriei și a petelor, și, de asemenea, protejează împotriva efectelor apei și expunerii solare permanente. Aplicați sigilantul în mod uniform pe întreaga suprafață și lăsați-l să se usuce complet.

6. Îngrijire zilnică

Pentru a menține pavajul de beton amprentat în condiții perfecte, este necesar să-l curățați zilnic. Pentru asta, este suficient să folosiți aspiratorul sau mopul, utilizând un produs adecvat pentru pavaj. Nu utilizați niciodată produse chimice puternice sau abrazive, deoarece ați putea deteriora ștampila betonului. Cu detergenți blânzi și apă, este mai mult decât suficient pentru acest tip de îngrijire.

7. Îngrijire periodică

Pe lângă îngrijirea zilnică, este necesar să curățați periodic pavajul de beton amprentat. Pentru aceasta, trebuie să utilizați o soluție amestecând apă și detergent ușor, și să o aplicați pe întregul pavaj cu un burete. Apoi, frecati ușor și clătiți cu apă curată.

8. Îndepărtați mucegaiul

Dacă pavajul de beton amprentat este foarte murdar sau are mucegai, trebuie să procedezi la o curățare mai profundă. Pentru asta, poți folosi o soluție amestecând apă și detergent, și să o aplici pe tot pavajul cu un burete. Apoi, freacă ușor și clătește cu apă curată.

9. Îndepărtarea prafului

Pentru a îndepărta praful de pe pavajul de beton imprimat, trebuie să măturați sau să utilizați un aspirator pentru a elimina acele particule care se acumulează.

Ce elemente sunt necesare pentru intretinere beton amprentat?

Curățarea betonului imprimat este foarte importantă pentru a menține frumusețea acestuia și pentru a continua să obținem estetica dorită. Există multe metode și elemente fundamentale pentru curățarea betonului imprimat, aici îți evidențiem câteva.

Apă

Apa este elementul cel mai eficient și recomandat deoarece este respectuos atât cu betonul amprentat cât și cu mediul înconjurător. În plus, are proprietăți naturale care ajută la dizolvarea murdăriei, prafului și petelor. Există mai multe metode pe care le poți urma pentru a curăța betonul amprentat cu apă.

Prima metodă este metoda de pulverizare. În primul rând, trebuie să îndrepți duza de pulverizare către murdărie și să o stropești cu apă sub presiune. Apoi, lași apa să se plângă câteva secunde, pentru a termina clătind.

O altă metodă este metoda cu burete. Pentru a curăța betonul în acest fel, ai nevoie de un burete umed și un găleată cu apă. Clătește buretele în apă și apoi freacă murdăria cu buretele. Apoi, curăță zona cu apă curată. Această metodă este eficientă pentru petele ușoare și murdăria.

Ultima metodă este metoda de spălare sub presiune. Pentru a curăța betonul în acest fel, ai nevoie de o mașină de spălat sub presiune. Clătește betonul cu apă curată și, apoi, pornește mașina de spălat sub presiune. Îndreaptă duza mașinii de spălat sub presiune către beton și începe să cureți. Apoi, clătește zona cu apă curată. Această metodă este eficientă pentru murdăria grea și petele.

Produse chimice cu pH neutru

Produsele chimice cu pH neutru sunt ideale pentru betonul amprentat. Acest lucru se datorează faptului că pH-ul neutru nu deteriorează betonul amprentat și, în plus, este foarte eficient pentru curățarea acestui material. Unele dintre cele mai comune produse care pot fi utilizate pentru curățarea betonului amprentat sunt următoarele:

Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este un produs foarte eficient pentru curățarea betonului imprimat. Cu toate acestea, este important să rețineți că acest produs poate deteriora betonul dacă este utilizat în exces.

Oțet alb: Oțetul alb este un alt produs chimic foarte eficient pentru curățarea betonului imprimat. La fel ca bicarbonatul de sodiu, și oțetul alb poate deteriora betonul dacă este utilizat în exces.

Săpun pH neutru: Săpunul lichid este un produs chimic foarte eficient pentru curățarea betonului imprimat. Acest produs nu deteriorează betonul și, în plus, este foarte ușor de utilizat. Este suficient să aplicați săpunul lichid pe suprafața betonului și apoi să clătiți cu apă.

Perii pentru intretinere beton amprentat

Periajul regulat este cel mai bun mod de a menține betonul amprentat curat. Se recomandă perierea suprafeței betonului amprentat o dată pe săptămână pentru a îndepărta murdăria și reziduurile. Dacă există zone deosebit de murdare sau cu pete, acestea pot fi periate mai des.

Pentru a peria betonul imprimat, este important să folosiți un perie cu peri duri. Cu acestea puteți îndepărta praful sau orice alt tip de murdărie care se poate acumula, cum ar fi frunze sau hârtii.

Hidrocurățătoare pentru curățarea, intretinere beton amprentat

Această unealtă este cea pe care profesioniștii o folosesc de obicei pentru a curăța suprafețele acoperite cu beton amprentat, deși utilizarea sa este tot mai comună și pentru utilizatorii finali, în medii domestice, deoarece atunci când este utilizată corect, această unealtă poate economisi mult timp, efort și bani.

Acest instrument nu este doar eficient, ci și sigur, evitând astfel riscul de a deteriora betonul și menținând zonele în cele mai bune condiții. În plus, hidrocurățătoarele sunt ușor de utilizat și pot fi închiriate sau cumpărate cu ușurință.

Pe de altă parte, este important să vă luați timpul necesar pentru a învăța să utilizați corect hidrolimpiatoarea, urmând indicațiile producătorului.

Curățători cu detergent de mare eficiență

La Topciment, ca specialiști în beton amprentat, știm că curățenia sa este vitală pentru ca aspectul său să fie cel mai bun de la momentul aplicării. Astfel, în catalogul nostru de produse putem găsi curățători, pentru uz profesional sau nu, care sunt capabili să eradicheze orice tip de pată într-un mod foarte simplu.

Astfel, doar amestecând cu apă și întinzându-l pe suprafața afectată, își extinde puterea de decalcifiere și degresare. Numele acestui produs este agent de curatare ,deși poți arunca o privire la toți curățitorii noștri și să alegi cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și spațiilor tale.

Mai multe sfaturi pentru intretinere beton amprentat

Pentru a efectua o curățare de succes a suprafețelor de beton amprentat, pe lângă instrumentele necesare, trebuie să se ia în considerare și alte aspecte.

Frecvență

Prima problemă pe care trebuie să o aveți în vedere este frecvența. Betonul amprentat nu trebuie spălat prea des, dar, cu toate acestea, pentru a-l menține în stare bună și a-i prelungi durata de viață, poate fi spălat o dată pe săptămână.

În cazul în care există pete vizibile, se recomandă să acționați pentru a le elimina, dar dacă nu există, se pot prelungi timpurile până la 3 luni.

Cum să curățați , intretinere beton amprentat pe pardoseli interioare

Deși nu este foarte obișnuit să găsești podele care se află în spații interioare, este din ce în ce mai obișnuit să le vezi. Mai jos, lăsăm pașii:

1.Curățare uscată. Prima etapă a curățării betonului amprentateste curățarea uscată. Acest lucru se face cu un aspirator sau o mătură pentru a îndepărta murdăria de suprafață. Asigurați-vă că nu există niciun rest pe podea înainte de a continua cu curățarea.

2. Curățarea betonului umed. Odată ce murdăria de suprafață a fost eliminată, este timpul să curățați betonul cu o soluție de apă și detergent. Acest lucru se poate face cu un furtun sau cu un aparat de curățat cu presiune, dar menținând întotdeauna o distanță de siguranță minimă pentru a nu deteriora suprafața.

3. Aplicarea sigilantului. Ultima etapă a curățării betonului amprentat este aplicarea unui sigilant. Acesta va ajuta la protejarea betonului de murdărie și umiditate. Aplicați sigilantul cu o perie sau un rulou și lăsați-l să se usuce complet înainte de a folosi podeaua.

Atenție la presiunea apei

Utilizarea apei sub presiune pentru curățarea suprafețelor de beton amprentat este una dintre cele mai utilizate metode deoarece cu aceasta se obțin întotdeauna cele mai bune rezultate.

Desigur, deși eficacitatea sa este mai mult decât dovedită, este necesar să aveți o serie de precauții atunci când aceste zone care sunt curățate sunt acoperite cu beton imprimat rezinat.

De fapt, dacă nu se menține o distanță de siguranță la utilizarea apei sub presiune, rășina aplicată se poate separa de suprafață, permițând zonei să îmbătrânească mai devreme.

Cum se face o intretinere beton amprentat: aplicând sigilant/lac

Pentru a proteja betonul amprentat de deteriorare, se recomandă aplicarea unui strat protector cu un etanșant. Alegerea tipului de strat de protecție depinde de tipul de suprafață de protejat, de gradul de protecție necesar și de preferințele personale.

Sigilantele sunt aplicate pe betonul amprentat pentru a crea un strat impermeabil care respinge apa și petele. De asemenea, protejează betonul de daunele cauzate de expunerea la razele ultraviolete ale soarelui. Aceste lacuri sau sigilante protejează betonul împotriva intemperiilor, abraziunii și traficului mai ridicat, permițând culorilor betonului amprentat să nu se piardă și să rămână ca în prima zi. Aceste straturi de protecție a betonului amprentat pot fi aplicate în diferite moduri. Cea mai comună aplicare este prin pulverizare, care este o metodă ușoară și rapidă. De asemenea, se pot utiliza role și pensule.

Oricum, de la Beton amprentat , suntem la dispoziția ta pentru orice întrebare pe care o ai și pe care vrei să o rezolvi despre cum să cureți betonul imprimat, sau despre întreținerea sa. Suntem pregătiți să îți explicăm orice într-un mod ușor și rapid.

    Suna 0753688062
    Scroll to Top