Beton drenant

Beton drenant: Pret, Avantaje, Utilizari

Beton drenant este un material utilizat pe scară largă în construcția pavajelor permeabileStructura sa poroasă și funcția sa principală de a permite apei pluviale să se infiltreze în sol îl fac o soluție eficientă pentru reducerea impactului asupra mediului cauzat de apele pluviale. Spre deosebire de betonul convențional, acest produs previne inundațiile și problemele de eroziune prin furnizarea de canale care permit apei să curgă în subsol.

Acest material, dezvoltat în principal de Grupo Puma, a devenit o opțiune populară pentru diverse aplicații, cum ar fi zonele urbane, facilitățile sportive și zonele rezidențiale. Datorită proprietăților sale permeabile, betonul drenant poate absorbi până la 3 litri de apă pe secundă pe metru pătrat.

Pret beton drenant pe m2

Prețurile betonului drenant pe metru pătrat variază în funcție de regiune și furnizor. Acest tip de beton poate fi mai scump decât betonul dezactivat datorită proprietăților sale speciale. Calitatea și caracteristicile materialului influențează și prețul final.

Atunci când solicitați oferte pentru o lucrare de drenare a betonului, este important să vă asigurați că obțineți detalii specifice despre costurile implicate. Unii furnizori pot oferi prețuri mai competitive decât alții, așa că compararea diferitelor opțiuni este esențială.

Mai jos sunt câțiva factori care pot influența prețurile:

 • Tipul de agregate utilizate: Diferite tipuri de agregate, cum ar fi pietrișul sau piatra zdrobită, pot avea costuri diferite.
 • Grosimea și rezistența necesare: În funcție de utilizarea prevăzută și de condițiile specifice ale proiectului, poate fi necesară o anumită grosime sau rezistență, ceea ce poate afecta prețul.
 • Design și model de drenaj: Dacă este necesar un design specializat sau un model de drenaj specific, acest lucru poate crește costul datorită complexității suplimentare a instalării.
 • Accesorii și finisaje suplimentare: Unele lucrări pot necesita accesorii speciale sau finisaje personalizate, ceea ce poate crește costul total.
Preturile betonului de scurgere pe m2

Caracteristici beton drenant

Betonul drenant are o serie de caracteristici care îl fac ideal pentru diferite aplicații. Mai jos sunt câteva dintre principalele sale proprietăți:

 • Porozitatea care permite trecerea apei : Una dintre cele mai notabile caracteristici ale betonului de scurgere este capacitatea sa de a permite trecerea apei prin porii săi. Acest lucru facilitează infiltrarea și previne acumularea apei pe suprafețe, evitând astfel problemele de inundații.
 • Rezistență mecanică adecvată pentru a rezista la sarcini moderate: în ciuda porozității sale, betonul de scurgere menține o rezistență mecanică suficientă pentru a rezista la sarcini moderate. Acest lucru îl face un material versatil și durabil, capabil să reziste la traficul pietonilor sau vehiculelor fără a-și compromite structura.
 • Durabilitate și rezistență la schimbările climatice: Betonul de scurgere este conceput pentru a fi durabil și rezistent la schimbările climatice. Datorită compoziției sale speciale, este capabil să reziste la condiții extreme precum înghețul sau temperaturile ridicate fără a se deteriora cu ușurință.
 • Acumulare redusă de căldură, ideală pentru zonele urbane: Un alt beneficiu important al drenării betonului este acumularea scăzută de căldură. Acest lucru îl face deosebit de potrivit pentru zonele urbane unde temperaturile ridicate pot genera insule de căldură. Prin reducerea absorbției și reținerii căldurii, contribuie la menținerea unui mediu mai răcoros și mai confortabil.
Cum se folosește betonul drenant

Cum se folosește betonul drenant

Pregătiți corect baza înainte de instalare.

 • Curățați și nivelați zona în care va fi instalat betonul de scurgere.
 • Îndepărtați orice resturi sau material liber.
 • Compactați baza pentru a asigura o suprafață fermă.

Puneți un strat filtrant pe baza compactată.

 • Utilizați un geotextil permeabil ca strat filtrant.
 • Asigurați-vă că acoperă întreaga suprafață a bazei.
 • Evitați suprapunerile și ridurile în geotextil.

Turnați și nivelați betonul de scurgere cu mașini specializate.

 1. Pregătiți amestecul de beton drenant urmând instrucțiunile producătorului.
 2. Turnați betonul peste stratul de filtrare, distribuindu-l uniform.
 3. Utilizați o șapă vibrantă pentru nivelarea și compactarea betonului.
 4. Asigurați-vă că nu există goluri sau nereguli pe suprafață.

Efectuați întreținerea corectă pentru a asigura eficacitatea acesteia.

 • Curățați periodic suprafața de beton de scurgere pentru a evita blocajele.
 • Inspectați regulat canalele de scurgere pentru a vă asigura că nu sunt blocate.
 • Efectuați reparații sau înlocuiri în caz de deteriorare sau uzură vizibilă.

În acest fel, urmând acești pași, betonul drenant poate fi utilizat corect. Este important de reținut că fiecare proiect poate avea cerințe specifice, așa că este indicat să vă consultați cu un profesionist înainte de a efectua orice instalare. Drenarea betonului oferă numeroase beneficii, precum reducerea riscului de inundație și îmbunătățirea calității apei, astfel încât utilizarea corectă a acestuia poate fi foarte benefică în diferite aplicații.

Compoziția betonului drenant

Compoziție beton drenant

Betonul de scurgere este alcătuit dintr-un amestec specific de materiale care îi conferă proprietățile sale unice. Mai jos sunt principalele componente care alcătuiesc acest amestec:

 1. Agregate grosiere: Agregatele precum pietrișul sau piatra zdrobită sunt folosite pentru a oferi rezistență și stabilitate betonului de scurgere.
 2. Înlocuirea parțială sau totală a cimentului: În unele cazuri, o parte sau tot cimentul utilizat în amestec poate fi înlocuit cu materiale puzolanice sau cu zgură de oțel. Aceste materiale alternative ajută la îmbunătățirea proprietăților betonului și la reducerea impactului acestuia asupra mediului.
 3. Fibre sintetice: Adăugarea de fibre sintetice la betonul drenant ajută la îmbunătățirea proprietăților sale mecanice, cum ar fi rezistența la tracțiune și flexibilitatea. Aceste fibre acționează ca armare internă și contribuie la creșterea durabilității materialului.
 4. Suficientă apă: Este important să folosiți o cantitate adecvată de apă în amestec pentru a obține o bună lucrabilitate a betonului de scurgere. Acest lucru permite ca materialul să fie ușor turnat și manipulat în timpul procesului de construcție.
drenarea podelei de beton

Concluzie beton drenant

În concluzie, drenarea betonului este o opțiune excelentă pentru cei care caută o soluție durabilă și eficientă de gestionare a apei. Capacitatea sa de a filtra apa de ploaie și de a preveni acumularea bălților îl face un material ideal pentru zonele exterioare precum terase, grădini, trotuare și parcări. În plus, rezistența și durabilitatea acestuia asigură că betonul de scurgere poate rezista trecerii timpului și condițiilor meteorologice nefavorabile.

Dacă vă gândiți să utilizați beton de scurgere în următorul proiect, asigurați-vă că țineți cont de caracteristicile specifice ale locației în care va fi instalat. Consultați experții în construcții pentru sfaturi profesionale despre cum să profitați la maximum de acest material. Nu uitați să țineți cont de prețurile pe metru pătrat și să comparați diferiți furnizori înainte de a lua o decizie finală.

Întrebări frecvente

Cât costă aproximativ betonul drenant?

Pretul betonului de scurgere poate varia in functie de mai multi factori, precum locatia geografica, cantitatea necesara si calitatea produsului. În medie, vă puteți aștepta să plătiți între X și Y euro pe metru pătrat.

Care sunt avantajele utilizării betonului drenant?

Utilizarea betonului de scurgere are mai multe avantaje. Pe lângă capacitatea sa de a filtra eficient apa de ploaie, ajută și la prevenirea inundațiilor și reduce eroziunea solului. În plus, oferă o mai mare siguranță prin reducerea riscurilor de alunecare și cădere pe suprafețele umede.

Pot instala singur beton drenant?

Deși este posibil să instalați singur betonul de drenaj, se recomandă să vă bazați pe experiența și abilitățile unui profesionist. Pregătirea corectă a solului, gradarea și compactarea corespunzătoare sunt aspecte cruciale pentru a asigura o instalare de succes și de lungă durată.

Suna 0753688062
Scroll to Top