Beton dezactivat Constanta

beton dezactivat constanta

Beton dezactivat Constanta este o alternativă la betonul clasic. Este un material ideal pentru aleile, terasele tale și chiar și pentru puntea piscinei tale. Foarte robust, deci este perfect pentru toate locațiile. 

Betonul dezactivat, cunoscut și sub denumirea de beton spălat, este o soluție ideală pentru diferite suprafețe exterioare. Posibilitățile oferite de betonul dezactivat sunt variate și numeroase. În plus, este unul dintre cele mai populare materiale de acoperire în prezent datorită aspectului său deosebit de decorativ. 

Într-adevăr, datorită creării de agregate și pigmenți colorați, utilizatorii au o gamă largă în ceea ce privește aspectul betonului. Printre proprietățile sale, mai putem număra: 

  • rezistență mare la intemperii,
  • marea sa adaptare la toate tipurile de teren, 
  • marea sa capacitate de a fi antiderapant. 

Cum se calculează doza de beton dezactivat Constanta?

Compoziția betonului dezactivat diferă cu greu de cea a betonului obișnuit. Mai mult, există ciment, apă și agregate din punct de vedere al compoziției. În această parte, ne vom concentra asupra diferitelor componente ale betonului și asupra dozării acestuia per 1 M  3 . 

Diferitele componente ale betonului

Betonul este format din mai multe elemente. Putem cita în special:

  • un liant: aici, va fi amestecul de ciment cu apă care se va întări pe măsură ce se usucă,
  • apa: un element esential pentru intarirea cimentului. Cu toate acestea, trebuie avută grijă cu volumul acestuia: o cantitate considerabilă poate reduce durabilitatea și rezistența betonului.
  • Agregatele: vor forma scheletul betonului și dimensiunile lor variază,
  • Aditivi: vor modifica, in functie de natura lor, proprietatile betonului. 

Dozarea diferitelor elemente pentru 1 m 3 de beton

După cum am menționat anterior, nu se remarcă nicio diferență în compoziția betonului normal și a betonului dezactivat. Nuanța constă în agregatele care sunt mult mai evidente. Cu alte cuvinte, pentru a avea aspectul la alegere, trebuie să acordați o atenție deosebită diferiților constituenți pe care îi veți introduce în amestec. Aici, vom favoriza utilizarea pietrișului sau a agregatelor mari. 

Acest lucru vă va permite să alegeți nuanța pe care o alegeți. Cimentul folosit este de culoare gri sau alb. Dacă doriți să vă îmbunătățiți pardoseala, este posibil să combinați culorile cu alte materiale. 

Deci, pentru 1 m 3 de beton dezactivat veți avea nevoie de: 

  • 350 kg de ciment gri sau alb, 
  • 630 kg nisip uscat,
  • 1232 kg de agregate,
  • intre 130 litri si 150 litri l apa. 

De remarcat faptul că proporția de ciment are o influență directă asupra rezistenței mecanice. Prin urmare, raportul apă/ciment trebuie să fie între 0,35 și 0,5 pentru a asigura calitatea betonului. Totuși, în funcție de nevoile dumneavoastră, vă sfătuim să țineți cont de caracteristicile tehnice ale proiectului dumneavoastră, de condițiile climatice și de proprietățile pe care le doriți (durabilitate, densitate, aspect estetic etc.). 

Care este prețul pe metru pătrat de beton dezactivat Constanta?

În general, prețul unui strat de beton dezactivat variază între 60 și 160 de euro pe metru pătrat. Diferența de preț variază în funcție de următoarele: 

  • Culoarea betonului, 
  • Metoda de fabricatie,
  • Grosimea sau dimensiunea plăcii,
  • Locul prestarii serviciului,
  • Dificultate

Așa că pentru a avea asigurare și pentru a vă putea încadra în buget, vă sfătuim cu insistență să solicitați o cotație. De regula, poti beneficia de un pret in scadere in functie de marimea de tratat. De asemenea, este important să subliniați că calitatea acoperirii dvs. va depinde în principal de două elemente: 

– calitatea dozei și

– acuratețea dozajului de beton efectuat. 

Întrucât producția de beton este destul de tehnică, vă sfătuim să apelați la serviciile unui profesionist. Acest lucru vă va permite să beneficiați de muncă de calitate, pe măsură, realizată în funcție de nevoile dumneavoastră. 

Care sunt utilizările la beton dezactivat Constanta?

Foarte estetic, betonul dezactivat este folosit în principal ca material de acoperire decorativ. Este absolut normal sa le gasesti in aleile de gradina, garaje sau case, pe terase, in jurul piscinelor. Dar le găsim și pe podelele băii. 

Pe langa aspectul sau decorativ, are aceleasi caracteristici ca si betonul. Cu alte cuvinte, betonul dezactivat este la fel de rezistent la trafic și intemperii ca și betonul normal. Mai mult, este recomandată în special pentru crearea de căi de acces. 

Vrei să ai o terasă cu pietriș? De ce să nu alegeți betonul dezactivat? Are aceleași caracteristici ca pietrișul, cu o singură diferență: nu trebuie să puneți pietrișul la loc în mod regulat. 

De asemenea, betonul dezactivat este de preferat datorită proprietăților sale anti-alunecare. Pe lângă decorarea mediului, te va împiedica să aluneci și să cazi. Mai mult, această acoperire este recomandată în special pentru deplasarea persoanelor cu mobilitate redusă. 

Avantajele și dezavantajele betonului dezactivat Constanta

În această secțiune, vom evidenția avantajele și dezavantajele betonului dezactivat. 

Avantaje

În ceea ce privește avantajele betonului dezactivat, putem cita, printre altele, următoarele: 

  • Durabilitate foarte mare: aproximativ 25 de ani
  • Proprietățile sale anti-alunecare,
  • Rezistenta foarte mare la intemperii, 
  • O multitudine de utilizări,
  • Un număr mare de culori disponibile
  • Latura sa estetică foarte atractivă
  • Foarte usor de intretinut
  • Foarte plăcut la atingere

Incomoditățile

În fața proprietăților sale și a laturii sale estetice, este greu de găsit dezavantaje. Totuși, putem cita două defecte principale ale betonului dezactivat: 

  • Un preț destul de mare dacă intenționați să-l aplicați doar pe o suprafață mică. 
  • O instalație complexă și tehnică care necesită intervenția unui profesionist. 

Cum se face doza de beton dezactiat Constanta?

Dozarea betonului dezactivat necesită o anumită experiență și un know-how specific. De aceea este recomandabil să apelați la un profesionist pentru instalarea acestuia. Cu toate acestea, dacă aveți capacități, iată pașii importanți de urmat pentru a instala cu succes betonul dezactivat. 

Debursare

Înainte de a pune betonul dezactivat, este important să vă pregătiți terenul. Acest lucru va crește considerabil durata de viață a betonului și mai ales stabilitatea acestuia. În acest caz, vom vorbi atunci mai mult de terasamente decât de debursare, deoarece solul trebuie lucrat în profunzime pentru a ajunge la un strat stabil. 

Stabilirea granițelor

Bordurile sunt în general plasate pe primul loc și sunt realizate din pavaj natural. Acestea vor ajuta la delimitarea suprafeței betonului pe o parte, iar pe de altă parte, vor crea un fel de cofraj. Aici ai de ales între două posibilități:

– etanșați marginile la pământ sau

– instalați baze de beton slabe

Efectuați întărirea

Pentru aceasta, vă sfătuim cu insistență să instalați o plasă sudata. Acesta din urmă vă va permite să reduceți și să eliminați riscul de fisurare. În mod ideal, armătura va fi îmbrăcată în beton. De asemenea, nu trebuie să atingă solul pentru a preveni să-și piardă toată eficacitatea. Acesta este atunci un pas crucial care trebuie efectuat cu mare grijă. 

Turnarea propriu-zisă a betonului

După protejarea marginilor, puteți continua cu turnarea betonului. Dacă agregatul superior este destul de scump, puteți începe prin a turna mai întâi betonul convențional. Acest lucru vă va permite să economisiți costul proiectului dvs. În acest caz, se recomandă insistent să lăsați primul strat de beton convențional să se usuce înainte de a începe instalarea betonului dezactivat. 

Aplicarea dezactivatorului

Aplicarea dezactivatorului se efectuează după mistrie. O vom pulveriza apoi pe suprafata si acest lucru va intarzia priza betonului la o grosime cuprinsa intre 1 mm si 6 mm. Pentru a scoate mai mult sau mai puțin agregatele, puteți alege profunzimea de acțiune a dezactivatorului lăsându-l pe o perioadă cuprinsă între 6 ore și 24 de ore. În caz de ploaie după pulverizare, este indicat să repetați operațiunea. 

Spălat

Spălarea va îndepărta stratul de suprafață de ciment. Apoi va expune agregatele. Pentru aceasta puteti folosi un aparat de curatat cu inalta presiune cu o putere maxima de la 100 bar la 150 bar. După curățare, este imperativ să vă lăsați placa să se usuce și să respectați timpii de implementare recomandati.

De ce să alegi beton dezactivat Constanta pentru proiectul tău?

Fie pentru terasa, aleea, piscina sau alt proiect, betonul dezactivat este o alternativa foarte buna la betonul clasic. Nu numai că este foarte solid, dar are și o rezistență puternică la atacurile externe. De fapt, nu se teme de șoc termic, produse de curățare agresive sau vreme rea. 

In plus, are o putere adeziva foarte mare. Deci, chiar și pe ploaie abundentă, nu vei risca să aluneci. Și în sfârșit, rămâne foarte ușor de întreținut, tot ce ai nevoie este o perie și o găleată cu apă și puțin produs de uz casnic.

Suna 0753688062
Scroll to Top