Beton amprentat pret metru patrat

Betonul amprentat ( beton amprentat pret metru patrat ) devine din ce în ce mai popular în lucrările de construcție și renovare. Este un material decorativ care poate transforma orice suprafață într-o operă de artă. Dar cât costă cu adevărat acest tip de proiect? Asta vom afla în acest articol.

Prețul betonului amprentat pe m2: de la 150 la 250 lei / m²

Înainte de a începe lucrările, este esențial să știți cât vă va costa să vă construiți terasa sau podeaua din beton amprentat. Prețul total va depinde, evident, de zona care trebuie acoperită.

Betonul amprentat este de obicei taxat pe metru pătrat. Pentru o suprafață de 50 m², de exemplu, va trebui să planificați un buget de aproximativ 10.000 până la 12500 de lei. Pentru o zonă mai mare, oferta poate ajunge până la 25.000 de lei sau mai mult.

Prețul pe m² poate varia în funcție de complexitatea modelului ales, de starea terenului existent sau de locația lucrării. Prin urmare, este recomandat să solicitați mai multe oferte de la profesioniști pentru a obține cea mai bună rată.

beton amprentat pret metru patrat

De ce să alegeți betonul amprentat: avantajele

Betonul amprentat oferă multe avantaje care justifică prețul acestuia. În primul rând, este foarte rezistent și durabil. Este rezistent la intemperii și trafic frecvent, ceea ce îl face ideal pentru terase, căi de acces sau căi de acces.

Apoi, betonul amprentat face posibilă crearea unui număr infinit de decorațiuni. Este posibil să imitați materiale naturale, cum ar fi piatra, lemnul, marmura etc. sau creați modele originale pentru o terasă unică și personalizată.

În cele din urmă, betonul amprentat este un material ușor de întreținut. O simplă curățare regulată și aplicarea unei ceară protectoare este suficientă pentru a-și păstra aspectul nou și decorativ.

Beton dezactivat sau beton amprentat: ce tip ar trebui să alegeți?

Betonul dezactivat și betonul amprentat sunt două tehnici de finisare a betonului care sunt foarte apreciate pentru aspectul lor decorativ. Betonul dezactivat oferă un aspect granulat foarte natural, iar betonul amprentat permite crearea unor modele variate și originale.

Alegerea între aceste două tipuri de beton va depinde de gustul și bugetul dvs. Betonul dezactivat este in general mai putin costisitor decat betonul amprentat, dar ofera mai putine posibilitati in ceea ce priveste personalizarea.

De asemenea, este important să se ia în considerare constrângerea de întreținere. Betonul amprentat necesită protecție regulată cu ceară pentru a-și menține aspectul, în timp ce betonul dezactivat necesită doar curățare ocazională.

Cum să reduceți costul plăcii de beton amprentat pret metru patrat?

Există mai multe trucuri pentru a reduce costul plăcii de beton amprentat pret metru patrat.

  • Puteți alege un model simplu și ușor de realizat. Proiectele complexe necesită mai multă muncă și, prin urmare, sunt mai scumpe.
  • Puteți opta pentru auto-pregătirea solului. Aceasta poate include dezbrăcarea vechiului siding, lucrări de terasament sau așezarea unui geotextil. Aceste locuri de muncă sunt de obicei taxate suplimentar de către profesioniști, deci dacă sunteți un DIYer priceput, puteți economisi bani.
  • Nu ezitați să cereți mai multe citate de la profesioniști. Acest lucru vă va permite să comparați prețurile și să alegeți cea mai bună ofertă.

Apelarea la un profesionist: o garanție a calității?

Pentru realizarea terasei sau a podelei din beton amprentat, apelarea la un profesionist este foarte recomandată. Ei au cunoștințele și instrumentele de care au nevoie pentru a face o muncă de calitate. În plus, el vă va putea sfătui cu privire la alegerea modelului și a culorii, precum și cu privire la întreținerea betonului amprentat.

Deci, dacă nu sunteți un meseriaș, cel mai bine este să aveți încredere într-un expert, chiar dacă vine cu un cost suplimentar. În cele din urmă, această decizie vă poate economisi bani pe termen lung, evitând implementarea greșită și lucrările de reparații.

Prin angajarea unui profesionist, vi se va garanta, de asemenea, o treabă bine făcută. Acest lucru se datorează faptului că instalarea betonului amprentat necesită o anumită tehnică și experiență pentru a garanta un rezultat optim.

Utilizări comune ale betonului amprentat

Betonul amprentat, datorită rezistenței și versatilității sale, își găsește locul în multe proiecte de amenajare peisagistică exterioară. Utilizarea acestui material este de fapt o soluție excelentă pentru a transforma o suprafață simplă într-o adevărată operă de artă.

Unele dintre cele mai comune aplicații pentru betonul amprentat includ punți, căi de grădină, curți, căi de acces și punți de piscină. Într-adevăr, datorită capacității sale de a imita perfect materialele naturale, betonul amprentat oferă posibilități estetice nesfârșite și este o alternativă atractivă și durabilă la pardoselile tradiționale.

Pentru o terasa printata, de exemplu, pretul mediu ar putea varia intre 2000 si 5000 de euro in functie de suprafata ce urmeaza a fi acoperita si de complexitatea designului ales. Pentru o punte de piscină, prețul tipărit ar putea fi ușor mai mare din cauza necesității de a utiliza materiale rezistente la apă și substanțe chimice utilizate în piscine.

Producția de beton amprentat pret metru patrat

Dacă vă întrebați cum sunt create modelele realiste de beton amprentat, răspunsul este simplu: datorită matritelor! O matriță este un instrument în relief utilizat pentru a imprima modelul pe betonul încă proaspăt. Acesta este denumit beton imprimat.

beton amprentat

Există o multitudine de matrițe, fiecare corespunzând unui model sau textură diferită. Astfel, puteți alege dintr-o varietate de modele, de la cele mai clasice, cum ar fi imitația de piatră sau lemn, până la modele mai contemporane sau originale.

Alegerea matricei este crucială pentru a da caracterul dorit suprafeței dvs. de beton amprentat. Într-adevăr, matricea utilizată va determina aspectul final al pardoselii dvs. Cu toate acestea, cu cât designul este mai complex, cu atât prețul amprentarii poate crește datorită timpului și know-how-ului necesar pentru realizarea acesteia.

Cere oferta beton amprentat pret metru patrat completand formularul de contact:

    Suna 0753688062
    Scroll to Top